Masterclass de Paella Valenciana amb el millor xef

Hui se celebra el World Paella Day. Ni més ni menys que el Dia Mundial de la Paella. La Valenciana, per descomptat. L’estrela de la gran majoria de restaurants de Camp de Túria. I és que la paella valenciana no és un plat de menjar. O no és solament un plat de menjar. És cultura, és tradició i és herència. És identitat. També és, un poc, no ho neguem, rivalitat. Una rivalitat sana per saber qui és aquell o aquella que millor la cuina. Hi ha certàmens internacionals però també hi ha pugnes familiars cada diumenge. I és que donar-li forma a una paella té els seus secrets però, al final del camí, està bona o no, no hi ha terme mitjà. És per això que deixar-se aconsellar pels millors sempre és una bona opció.

La recepta i el procediment de la paella sovint s’hereta de les mares i àvies però també és possible rebre una bona classe que et convertisca en mestre o mestra cuinera. A partir d’ací, a penjar-se galons tots els caps de setmana, davant amics o davant la família. Res uneix més que un bon plat… de paella.

A Camp de Túria ho saben i per això s’ofereixen experiències per a, primer, cuinar les millors paelles i, després, degustar-les en els entorns més bonics, envoltats de naturalesa o història. Opcions múltiples per a gustos selectes.

És el cas de la masterclass de paella valenciana que imparteixen els distingits cuiners del Restaurante Levante de Benissanó. Una experiència a llenya, és a dir, a foc lent, pausat, tranquil. Un ambient distés, amb una explicació teòrica i el lliurament de l’estudi científic realitzat per la Universitat Catòlica de València. Pots acudir sol o en grup, que encara és més divertit. Al final de la jornada hauràs format part del procés, hauràs aprés per sempre (no hi ha millor formació que la que es toca i s’assaboreix) i t’emportaràs un diploma acreditatiu, un carnet de mestre paeller i una bossa amb diferents obsequis que et sorprendran.

El mateix Restaurante Levante Benissanó també ofereix l’experiència per a parelles, enfortint així els llaços i gaudint del relax que sovint reporta el cuinar per a aquells que gaudeixen amb el procés. Se t’ocorre un regal millor que viure junts l’experiència d’aprendre a cuinar una paella a llenya?

Els amants de la història poden ‘baixar’ la paella amb una enriquidora visita al pròxim Castell de Benissanó, un dels millor conservats de la Comunitat.

Ací t’expliquen bé estes diferents experiències i com reservar-les: https://www.turismocampdeturia.es/turis/experiencias-sabors/

No obstant això, si eres dels que prefereixen la paella ja servida en la taula, tenim una altra molt bona opció per a celebrar el World Paella Day a Camp de Túria. A Serra, la porta d’entrada a la Serra Calderona, es troba el Restaurante El Descanso, que ofereix una paella artesanal a llenya de les que no s’obliden, a més en un entorn inigualable.

Recomanem que avives l’apetit amb una visita teatralitzada a través del nucli urbà de Serra, on t’explicaran l’ofici d’aiguader o la vida dels cartoixans del pròxim monestir de Porta Coeli, entre altres aventures.

Informa’t ací: https://www.turismocampdeturia.es/turis/experiencias-sabors/